Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Multipharma koopt Goed-apotheken over van CM

Multipharma rr

De apotheekgroep Multipharma neemt de 88 apotheken van zorgretailer Goed, onderdeel van de Christelijke Mutualiteit (CM), over.

Het Multipharma-netwerk wordt zo in één klap een derde groter.Goed wil zich concentreren op zijn thuiszorgaanbod, met onder meer 36 thuiszorgwinkels.

In dat kader werden in de zomer van 2023 de Goed-hoorcentra al overgenomen door Audika, en nu is er ook een overnemer gevonden voor de apotheekactiviteiten.

Ook voor de patiënten en de klanten verandert er niets. (VRTNWS) (Multipharma)

 

Multipharma, dat samen met Goed lid is van OPHACO, de nationale beroepsvereniging van coöperatieve vennootschappen van apotheken en groothandelaar-verdelers, kwam finaal als overnemer uit de bus, nadat verschillende kandidaten interesse toonden.

De apotheekactiviteiten van Goed waren in 2023 goed voor een positief operationeel resultaat van 3,3 miljoen euro op een omzet van 169 miljoen euro.

Voor de patiënten, de klanten en de medewerkers verandert er niets. De 436 medewerkers van de Goed apotheken en de apotheekgroothandel blijven ook na de overname aan de slag.

“Multipharma is voor ons een logische overnemer. Onze klanten, patiënten en onze medewerkers zijn in goede handen bij Multipharma. We waren al twee coöperatieve apotheekgroepen die dezelfde waarden en aanpak delen, zij het Multipharma vooral in Wallonië en Brussel, Goed in Vlaanderen. Multipharma kan die coöperatieve aanpak nu versterken, met meer slagkracht in het belang van de patiënten. Onze Goed-apothekers zullen voortaan samen met Multipharma hun ambities kunnen waarmaken, ten dienste van de patiënten. En wij kunnen met Goed vol inzetten op onze plannen om ons thuiszorgaanbod extra te versterken.”Jan Kuyps, CEO Goed.
Multipharma rr

Deel dit artikel